Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2016 17:27

Слідство встановило 100 причетних до катастрофи Boeing МН17

Слідство встановило 100 причетних до катастрофи Boeing МН17

Слідство встановило 100 людей, котрі перевозили з Росії ЗРК "Бук" та віддавали накази про його запуск.

Про це під час брифінгу розповів заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, повідомляє "Українська правда".

"Встановлені всі 100 людей та ідентифіковані", - сказав він.

Сторожук пояснив, що мова йде про тих людей, які брали участь у транспортування ЗРК "Бук", про екіпаж, який керував ним та людей, які давали доручення і накази.

"У рамках слідства ми не оголошуємо питання, хто є підозрюваним чи свідком. Тому що роль кожної людини ще встановлюється", - зауважив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Тайпан", "Вій", "Малюк", "Мисливець" і "Фантом" — українські військові розробки випробували на одному полігоні

"Одна із версій слідства полягає в тому, що деякі люди виконували певні доручення, не знаючи для чого"- сказав Сторожук.

При цьому він закликав людей, котрі стали свідками перевезення "Бука", надати слідству відповідну інформацію. "Маю впевненість, що такі люди знайдуться і нададуть інформацію", - наголоси заступник генпрокурора.

Сторожук нагадав, що є двоє підозрюваних. "На сьогодні нас дуже цікавить ідентифікація так званого Андрія Івановича з позивним Оріон та Миколи Федоровича з позивним Дельфін", - сказав він.

Справу щодо катастрофи Boeing рейсу МН17 проситимуть розглядати як наслідок державної зради екс-президента України Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Слідство встановило 100 причетних до катастрофи Boeing МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути