вівторок, 30 січня 2018 16:17

"Йшли, повзли, бігли": показали відео як українські бійці захопили ворожу позицію "Алмаз"

"Йшли, повзли, бігли": показали відео як українські бійці захопили ворожу позицію "Алмаз"
До річниці захоплення позиції "Алмаз" зняли відео про героїчних бійців ЗСУ. Фото: СНІП

29 січня торік українські військові захопили ворожу позицію "Алмаз", що поблизу Авдіївки. Бойову операцію виконував один з підрозділів 72-ї бригади.

До річниці події Військове телебачення України опублікувало відео з подробицями контрнаступу.

Бої за позицію тривали до 3 лютого. У цей час загинув командир підрозділу Андрій Кизил.

"Комбат викликав, сказв, що потрібні 5 добровольців. На "Алмаз" ми йшли, повзли, бігли. Бо постійно були обстріли, працювали снайпери", - сказав В'ячеслав, один з бійців.

За словами військових, основна проблема була в непідготовленості "Алмазу". Окопи були тільки по пояс, бліндажі - малі. Через обстріли та сильний мороз автовці не могли посилювати оборону.

"Сидиш в окопі, виїжджає танк і дуло на тебе повертає. Вистрелив, але снаряд перелетів. потім хлопці пояснили, що він просто не зміг дуло нижче опустити", - додав В'ячеслав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фото показали, як готують до бою "Чорних Запорожців"

Вночі ворог почав гатити із "градів". Завдяки невеликій відстані між "Алмазом" та наступною позицією бойовиків снаряди пролітали над українськими військовими.

"Я розумів, що ми потрапили в якесь пекло. Проте стояли до останнього. Вони ставили за мету вибити нас, але нічого не вийшло", - зазначив інший боєць ЗСУ Андрій.

Бійці 93-й окремої механізованої бригади Збройних сил України провели бойові навчання із застосуванням артилерії. Тренувалися вночі, тому зафільмували видовищні світлові ефекти від пострілів з різного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «"Йшли, повзли, бігли": показали відео як українські бійці захопили ворожу позицію "Алмаз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути