пʼятниця, 15 січня 2021 09:45

Скільки українців отримали паспорти РФ та ЛДНР на окупованих територіях

Скільки українців отримали паспорти РФ та ЛДНР на окупованих територіях
На 19 грудня 2020 року 583 143 жителів окупованої частини Луганської області отримали так звані "паспорти ЛНР". Фото: pixabay.com

До 1 грудня 2020 року окупаційні адміністрації РФ в ОРЛО видали 168 381 паспорт РФ.

Кремль вимагає від окупаційних адміністрацій РФ на Донбасі постійно нарощувати обсяги видачі російських паспортів, повідомляє "Східна правозахисна група".

Причиною називають масовий виїзд у Росію на заробітки, навчання чи лікування.

До 19 грудня 2020 року 583 143 жителів окупованої частини Луганської області отримали так звані паспорти ЛНР. "Паспорти ДНР" видали 671 631 жителю окупованої частини Донецької області. У той же час, станом на 15 листопада 2020-го, окупаційні адміністрації РФ в ОРДО видали 273 461 російський паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську підірвали будинок глави "народної міліції ЛНР"

Усі українці, які перебувають в ОРДЛО і Криму, є заручниками російського окупаційного режиму. Люди змушені оформлювати російські паспорти, оскільки це є способом виживання на окупованих територіях. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців отримали паспорти РФ та ЛДНР на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути