четвер, 04 квітня 2019 18:30

Скільки мирних жителів загинули від мін на Донбасі

Скільки мирних жителів загинули від мін на Донбасі
На Донбасі від мін постраждали більше тисячі мирних жителів, - ООН | фото: debaty.sumy.ua

На Донбасі від мін і вибухонебезпечних предметів з початку збройного конфлікту загинули або були поранені більш як 1000 мирних жителів.

"З квітня 2014 року понад 1 тисяча цивільних постраждали, дістали поранення або були вбиті в результаті інциденту з мінами або вибухонебезпечними предметами. Зокрема більш ніж 160 дітей", - заявила координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані, передає "Інтерфакс-Україна".

Представник ООН нагадала, що крім фізичних каліцтв і травм є ще й соціально-економічні та психологічні наслідки надзвичайно замінованих територій на Донбасі.

"Це також перешкоджає доступу до звичайної інфраструктурі - ринкам, школам і т. Д. Люди також не можуть займатися сільськогосподарськими роботами, риболовлею або іншою справою", - додала Лубрані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ зафіксували новітню російську зброю на Донбасі

Вона закликала вжити більше заходів з очищення територій від мін, надання допомоги постраждалим, інформування про небезпеку.

У свою чергу посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф підкреслила, що точний обсяг замінованих територій на Донбасі не встановлено.

СММ ОБСЄ спостерігала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині, зафіксувавши, серед іншого, близько 200 вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки мирних жителів загинули від мін на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути