Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 18:56

Сивохо пропонує не перевіряти громадян, які їдуть від бойовиків

Сивохо пропонує не перевіряти громадян, які їдуть від бойовиків
Сивохо назвав перший крок по реінтеграції Донбасу. Фото: Fakty

Першим кроком для реінтеграції Донбасу має бути максимальне спрощення процедур перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду.

Про це заявив радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо, передає УНІАН.

"Йти на допомогу нашим людям, які перебувають у сірій і червоній зонах, це - спрощення режиму перетину КПВВ. Це реальні маленькі кроки, які можна швидко здійснити. Це помітний для очей одразу результат, і це буде здорово. Це перший крок", - наголосив Сивохо.

Раніше радник секретаря РНБО заявляв, що КПВВ ділять країну на частини.

"Все це відбувалося на КПВВ, навколо КПВВ. КПВВ - це такий кордон між світами. Я хотів би, щоб КПВВ не стало взагалі, - це моя мрія, щоб країна знову була єдиною і щоб нічого не заважало нам переміщатися по території", - підкреслив Сивохо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові та волонтери повстали проти Сивохо

"Ми багато говоримо про єдність, але на КПВВ рівність і єдність відходять на другий план. Особливий режим пропуску, підтвердження особи, необхідний перелік якихось предметів, дозволених для перевезення, - це все тисне на людину. Невже миру й безпеці може нашкодити бажання провезти якийсь товар - мед, горіхи, наприклад, побалувати дитину новою іграшкою?" - додав він.

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо сказав, що йому "обридла політика войовничої меншості". Про це він заявив на інвестиційному форумі у Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Сивохо пропонує не перевіряти громадян, які їдуть від бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути