вівторок, 24 травня 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Сіверськодонецьк повністю перебуває під контролем України - Гайдай

Сіверськодонецьк повністю перебуває під контролем України - Гайдай
Сергій Гайдай розповів, що ЗСУ тримають оборону Сіверськодонецька. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Сіверськодонецьк Луганської області повністю контролює українська влада.

Там ЗСУ тримають оборону. Про це в ефірі телемарафону UAразом розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Але вкрай важко. Ми так розуміємо, що всі сили зараз кинули росіяни для того, щоб або захопити Сіверськодонецьк, або взяти в облогу всю частину Луганської області, підконтрольну Україні", - зазначив він.

Він уточнив, що в місті боїв немає, але вони тривають на околицях. Іноді вдається досягти певного успіху на окремих напрямках. Зокрема, у селах-сателітах поблизу Сіверськодонецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли "Азот" на Луганщині: четверо загиблих

За словами Гайдая, кількість обстрілів міста значно збільшилася. Саме тому російські загарбники можуть здійснити певний прорив, однак українські захисники тримають потужну оборону.

"Десь вони (загарбники. - Gazeta.ua) можуть мати успіх, але хлопці наші мотивовані, вони там тримаються, зброя є. Сьогодні рівно три місяці, як ми тримаємо оборону. І три місяці вони не можуть пройти навіть невеличку частину Луганської області. Ми її триматимемо стільки, скільки буде потрібно", - підкреслив він.

Раніше Гайдай розповів, що російський ворог зосередив зусилля на проведенні наступальної операції для оточення Лисичанська та Сіверськодонецька в Луганській області. Для цього використовує артилерію.

Зараз ви читаєте новину «Сіверськодонецьк повністю перебуває під контролем України - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути