понеділок, 06 червня 2022 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація погіршилася: Гайдай розповів про події в Сіверськодонецьку

Ситуація погіршилася: Гайдай розповів про події в Сіверськодонецьку
ЗСУ звільнили майже половину міста. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Луганщина - це суцільний Маріуполь.

Міста розбиті майже вщент, а вуличні бої все ще тривають, заявив 6 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Ситуація в Сіверськодонецьку для нас погіршилася. Там тривають найзапекліші бої. Наші захисники звільнили майже половину міста, продовжуємо контролювати промзону. Водночас посилилися обстріли населених пунктів області. Росіяни знищують Луганщину, залишаючи після себе тільки руїни й випалену землю", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До останнього годувала місцевих: окупанти зруйнували пекарню в Лисичанську

Місто Щастя зруйноване на 90% ще до Маріуполя. Попасна зруйнована на 80%. Рубіжне також зруйноване й паралельно окупанти руйнують зараз Лисичанськ, додав Гайдай.

Українські захисники змогли відтіснити росіян з кількох вулиць Сіверськодонецька в Луганській області, посилилися обстріли. У стратегічному плані місто не має великого значення.

Повномасштабного контрнаступу українських військ можна очікувати у вересні цього року. Зараз відбуватимуться лише контрудари по ворогу, які й так тривають постійно. Масштабного контрнаступу очікували в середині червня, але відбулися зміни. Західні партнери довго не давали зброю.

Щоб повернути всю Донецьку й Луганську області, ЗСУ треба зайти на територію Росії. Інакше доведеться відбивати території фактично в лоба. Суть успішного контрнаступу в тому, щоб узяти стратегічні точки.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація погіршилася: Гайдай розповів про події в Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути