четвер, 23 червня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на Донецькому напрямку погіршується: останні новини з передової

Ситуація на Донецькому напрямку погіршується: останні новини з передової
На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Слов'янському напрямку угруповання російського агресора зосереджує основні зусилля на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні українських військ.

Ворог намагається створити умови для відновлення наступу в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ, повідомили вранці 23 червня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"З метою посилення угрупування військ у районі міста Ізюм Харківської області противник перемістив до двох танкових підрозділів. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи на Слов'янському напрямку", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вже найближчими днями захоплять Лисичанськ - ISW

На Донецькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на встановленні повного контролю над містом Сіверськодонецьк, веденні наступальних дій для оточення ЗСУ у районі міста Лисичанськ і блокуванні основних логістичних шляхів.

"На Сіверськодонецькому напрямку противник заволодів населеними пунктами Лоскутівка, Рай-Олександрівка. Веде штурмові дії з метою встановлення контролю над населеним пунктом Сиротине. Готується до форсування річки Сіверський Донець", – звітує Генштаб.

На Бахмутському напрямку окупанти наступають у напрямках населених пунктів Золоте й Вовчоярівка. Намагаються захопити панівні висоти в районі Берестова з метою встановлення контролю над трасою Бахмут – Лисичанськ. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку в район населеного пункту Новотошківське ворог перекинув одну батальйонну тактичну групу зі складу Центрального військового округу.

На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Ворог здійснює обстріли з метою сковування дій підрозділів Сил оборони й недопущення їхнього перекидання на інші напрямки.

Від початку повномасштабної агресії РФ українські захисники звільнили 1026 населених пунктів України від російських окупантів. У деблокованих містах і селах вже відновлюють інфраструктуру.

Українські захисники проводять контрнаступ на Херсонщині. Водночас населені пункти, які визволяють ЗСУ, не афішують з міркувань безпеки.

Російська армія готується атакувати Харків і захоплювати Слов'янськ. Україна зробить усе можливе, щоб зупинити окупантів і захистити людей.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донецькому напрямку погіршується: останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути