четвер, 12 жовтня 2017 04:07

Ситуація на Донбасі зараз складніша, ніж у 2014 році - комбат "Червень"

Ситуація на Донбасі зараз складніша, ніж у 2014 році - комбат "Червень"
Командир батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт: "На Донбасі все явно заморожується". Фото: ICTV

Зараз на Донбасі відбувається топтання на місці з величезними людськими і державними витратами для України.

Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив командир 8 окремого батальйону Української добровольчої армії "Аратта" Андрій Гергерт (позивний "Червень").

"Повинна ж бути якась логіка в цьому всьому. У нас її немає. Все явно заморожується. На Донбасі відбувається топтання на місці з колосальними витратами - з людськими, державними. Я б сказав, що ситуація дуже складна, складніша, ніж була в 2014 році", - комбат.

За словами комбата, на початку війни у ​​добровольців була хоча б зрозуміла мета, а зараз зовсім незрозуміло, що потрібно робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українській армії багато "совка" - Ярош

"Людям потрібно ставити чіткі цілі, чіткі завдання, тоді буде все виконуватися, буде реалізація. Зараз же ми тільки спостерігаємо, тому важко", - пояснив "Червень".

Окупаційні війська відновлюють комунікації, переміщують підрозділи і техніку, повертаються до попередніх місць дислокації в зоні бойових дій на Донбасі. Також спостерігається масове перекидання легкої бронетехніки на Донецьк з південного напрямку. Зафіксовано важка техніка окупанта в балках і посадках в районі Новоазовського району. Таку інформацію поширює керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі зараз складніша, ніж у 2014 році - комбат "Червень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути