вівторок, 02 серпня 2022 07:24

Ситуація на Донбасі: в районах Пісків, Бахмута й Зайцевого тривають бої

Ситуація на Донбасі: в районах Пісків, Бахмута й Зайцевого тривають бої
ЗСУ відбили кілька штурмів окупантів на Донбасі. Фото: eastnews.ua

На Донеччині російські окупанти намагаються наступати на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

На Слов'янському напрямку обстрілювали біля Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового. Був авіаудар біля Дібрівного, повідомляє Генштаб у зведенні.

"На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Званівки та Донецького. Завдав авіаударів біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Дар'ївки, успіху не мав, відійшов", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Урагани", "Гради" та ракети РФ знову накрили Донеччину, є вбиті: фото руїн

На Бахмутському напрямку обстріляли інфраструктуру в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір'я, Травневе та Зайцеве. З авіації бив біля Соледара, Яковлівки, Семигір'я, Покровського та Білогорівки.

Збройні сили України відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. Бої тривають у районах Бахмута та Зайцевого.

На Авдіївському напрямку були обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового та Нью-Йорка. Авіацію ворог задіяв біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки.

"Вів штурмові дії в районі Авдіївки, успіху не мав, відійшов. Тривають бої поблизу Пісків", – повідомляє Генштаб.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі: в районах Пісків, Бахмута й Зайцевого тривають бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути