понеділок, 05 серпня 2019 12:25

Широкине - найбільш зруйнований населений пункт російсько-української війни
16

Фото: https://www.facebook.com/pressjfo.news/

Село Широкине за 15 км на схід від Маріуполя - найбільш зруйнований населений пункт російсько-української війни. Колись це був курорт із власним пивзаводом і меблевим цехом. Там налічувалося близько 700 будинків і понад 1800 місцевих жителів, повідомляє прес-служба операції Об'єднаних сил.

Внаслідок "братньої любові" та численних обстрілів із важкої артилерії та мінометів знищено майже все у селі.

Усі без виключення будинки - руїни, непридатні до життя. Зруйновані численні санаторії, дитячі табори, сільська рада, школа, Будинок культури та інші важливі об'єкти інфраструктури. Все поросло травою та чагарниками, у гаражах і на вулицях стоять згорілі автомобілі, поблизу будинків лежать дитячі іграшки і повсюди уламки від снарядів. Із церкви російські мародери вивезли все майно.

Про колишній розквіт селища нагадують розгромлені бази відпочинку. Саме ж узбережжя суцільно заміновано на випадок атаки з моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розведення сил": що зараз відбувається у Станиці Луганській

Завдяки героїзму українських військових, зокрема морських піхотинців, Широкине звільнили від противника 2016-го. Зараз воно під повним контролем ЗСУ. Останні жителі залишили його ще на початку 2016-го. Відтоді ним блукають лише українські бійці.

Позиції російсько-окупаційних військ наразі проходять за кількасот метрів від крайніх будинків у селі.

"Село повністю заміноване російськими окупантами, подекуди ще досі на подвір'ях колишніх жителів лежать нерозірвані снаряди і міни. Всередину житлових будинків заходити суворо заборонено, не виключено, що там ворогом залишені мінно-вибухові пастки. Можна спокійно переміщуватися лише асфальтованою дорогою та окремими місцями, де точно ми знаємо, що немає жодної небезпеки", ‒ каже морпіх Данило, який обороняє підступи до околиць окупованого РФ села Саханка.

У мережі показали свіжі фото окупованого Донецька. На вулицях практично немає людей, а саме місто нагадує зону відчуження.

Зараз ви читаєте новину «Широкине - найбільш зруйнований населений пункт російсько-української війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути