Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2024 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони зайняли вигідніші позиції на Авдіївському напрямку

Сили оборони зайняли вигідніші позиції на Авдіївському напрямку
ЗСУ зайняли вигідніші позиції на Авдіївському напрямку. Фото: Генштаб

На Авдіївському напрямку тривають бої, але їхній градус останнім часом дещо знизився.

Російські війська намагаються зробити все для свого певного успіху, але ситуація контрольована ЗСУ і захисники зайняли вигідніші позиції. Про це у коментарі "24 каналу" розповів майор ЗСУ, заступник командира третьої окремої штурмової бригади Родіон Кудряшов.

Він зазначив, що третя штурмова та інші бригади, які працюють на Авдіївському напрямку, не лише не дали змогу противнику втілити його плани, а й завдали та продовжують завдавати доволі сильних ударів по російській піхоті, техніці і робити все, щоб знищувати ворога.

Майор ЗСУ повідомив, що останнім часом градус боїв на Авдіївському відрізку фронту дещо знизився, але російські війська продовжують постійно застосовувати піхоту для штурмових дій.

Так, загарбники тиснуть на усіх смугах відповідальності третьої штурмової бригади, застосовують нічні дрони, FPV-дрони, велику кількість артилерії. Водночас ситуація зараз є повністю контрольованою Збройними силами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони півдня назвали втрати росіян внаслідок "мʼясних" штурмів біля Кринок

Росіяни намагаються тиснути в напрямку Бердичів

Російські війська захопили населені пункти Тоненьке та Орлівку, і намагаються тиснути в напрямку Бердичів. За словами Кудряшова, зараз лінія фронту є більш-менш стабільною. Українські війська змогли вдало розмістити всі вогневі засоби ураження.

"Є певні плюси в застосування артилерії, тому що під час наступу на Авдіївському напрямку наша артилерія не могла відпрацьовувати, вести контрбатарейну боротьбу на сто відсотків. Зараз ця ситуація виправлена, але не в сенсі кількості боєприпасів до артилерійських засобів, але це вже інша історія", - розповів він.

Він також повідомив, що ворог зараз перебуває у вигідномому становищі з погляду кількості людського ресурсу. В окупантів також є перевага щодо панівних висот, зокрема в Авдіївці. Це допомагає ворогу вдаліше застосовувати дрони і стежити за переднім краєм.

Де ЗСУ мають перевагу на Авдіївському напрямку

Кудряшов зауважив, що Авдіївський напрямок пронизаний різними водоймами, і саме вони допомогли українським силам зафіксувати вигідніші оборонні позиції.

Так, оборонна лінія ЗСУ в районі Семенівки та Орлівки розташована по водній гладі, що ускладнює можливість ворога проводити штурмові дії. Окупанти змушені робити тимчасові переправи. Навіть траплялося, що ворожа піхота власноруч намагалася перепливти водойми.

"Якщо ми дивимося на тактичну ситуацію, то ці позиції в нас більш вигідні, ніж позиції ворога", - підкреслив майор.

Росіяни на фронті на Донеччині наступають в районі Івановського. Також вони нещодавно просунулися в межах Бердичів (на північний захід від Авдіївки) та в Орлівці (на захід від Авдіївки).

Окупанти знаходяться в межах 500 м від межі міста Часів Яр, що на захід від Бахмута, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

У Луганській області позиційні бої точаться уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. Підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони зайняли вигідніші позиції на Авдіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути