пʼятниця, 26 січня 2024 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони просунулися у двох областях - карти боїв
9

На Донбасі Збройні сили України просунулися уздовж лінії фронту на південь від Новомихайлівки (південний захід від Донецька). Відкинули окупантів на північний схід від Завітного Бажання та просунулися на південний захід від Мирного.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Позиційні бої тривали поблизу Куп'янського. 25 січня на цій ділянці не було підтверджених змін лінії фронту. Бої точилися в районі Синьківки та Крохмального.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку російська армія продовжує атакувати групами піхоти чисельністю до 20 осіб за невизначеної механізованої підтримки. Інтенсивність вогню артилерії РФ в цьому районі зросла майже вдвічі.

ЗСУ просунулись в Донецькій та Запорізькій областях
Фото: understandingwar.org
ЗСУ просунулись в Донецькій та Запорізькій областях
ЗСУ просунулись в Донецькій та Запорізькій областях
ЗСУ просунулись в Донецькій та Запорізькій областях
ЗСУ просунулись в Донецькій та Запорізькій областях

Російські окупанти проводять ротацію персоналу майже щотижня, але помітного збільшення кількості російських військ в цьому районі немає.

Позиційні бої також тривали на північний захід від Сватового біля Стельмахівки; на північний захід і захід від Кремінної біля Ямполівки, Макіївки, Торського, Тернів; поблизу Діброви та Серебрянського лісу; біля Білогорівки.

Російське джерело стверджує, що українські мінні поля ускладнюють наступальні операції РФ біля Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тактика Путіна: США назвали головну ціль ударів РФ по мирних містах

Позиційні бої тривали поблизу Бахмута 25 січня. Сутички фіксували в районі Васюківки та Богданівки, в районі Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Геолокаційні кадри від 25 січня свідчать, що війська РФ нещодавно просунулися на південний захід від Степового (на північний захід від Авдіївки) і вздовж вулиці Спортивної в найпівденнішому житловому районі Авдіївки. ЗСУ нещодавно просунулися на 100 м біля ресторану "Царська охота".

25 січня російські джерела стверджували, що українські воїни протягом трьох днів контратакували з метою повернення позицій у цьому районі.

Позиційні бої тривали біля Новобахмутівки, Степового, Опитного, Спартака, Сіверного та на південний захід від Авдіївки біля Невельського та Первомайського.

Під Авдіївкою російські війська використовують дещо менше бронетехніки та більше покладаються на невеликі групи піхоти для ведення розвідки та штурму.

Протягом дня росіяни поблизу Авдіївки здійснили 10 штурмів із застосуванням різних тактик. У цьому районі ворог регулярно застосовує комбінацію тактик під час наступальних операцій.

Російські війська, схоже, готуються спробувати прорватися через Авдіївку. Їм не вдалося оточити населений пункт. Окупанти нещодавно зосередили наступальні операції на південному житловому районі міста.

РФ атакує північний і південний фланги Авдіївки, але в темпі, значно нижчому від початкових хвиль, які були восени 2023 року. Російські війська можуть спробувати відтворити виснажливі фронтові атаки легкої піхоти, щоб отримати тактичні переваги грубою силою, як під час битви за Бахмут.

Війська ворога зосередили біля Авдіївки 40 тис. осіб і готуються посилити наступальні дії на місто.

ЗСУ тим часом просунулися на південний захід від міста Донецьк. 25 січня українські сили просунулися від 500 м до 1,5 км уздовж ділянки лінії фронту на південь від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Позиційні бої точилися біля Георгіївки, Побєди і Новомихайлівки. 25 січня українські воїни завдали удару по навчальному полігону російських операторів безпілотників поблизу окупованого Іловайська Донецької області. Загинуло 24 військовослужбовця РФ.

ЗСУ відкинули російські сили на 150 м на північний схід від Завітного Бажання (12 км на південь від Великої Новосілки). Поблизу там діють підрозділи 60-ї окремої мотострілецької бригади та 37-ї гвардійської ОМСБр РФ.

Позиційні бойові дії тривали на схід і захід від Старомайорського та на південь від Золотої Ниви.

Українські сили просунулися на глибину до 1 км на південний захід від Мирного (16 км на північний захід від Роботиного на Запоріжжі).

ЗСУ змогли відбити наступ підрозділів російського 70-го гвардійського мотострілецького полку у напрямку Новопрокопівки.

Позиційні бої тривали 25 січня на східному (лівому) березі Херсонської області біля Кринок. Водночас жодна зі сторін не зробила підтвердженого просування.

ЗСУ за добу знищили 30 танків і майже тисячу росіян. Загальні бойові втрати російських окупантів на 25 січня склали 379 610 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони просунулися у двох областях - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути