Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2023 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони досягли нових успіхів на фронті – карти війни
7

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України продовжують вести контрнаступ на кількох напрямках фронту одразу.

Сили оборони досягли успіхів у районі Кремінної та просунулися до центру Роботиного, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російські війська провели невдалі наступальні операції поблизу Кремінної, Білогорівки та в районі Серебрянського лісу. 21 серпня ЗСУ продовжували наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, де досягли незначних успіхів.

Українські війська також досягли тактичних успіхів поблизу Новоселівського та в районі Серебрянського лісу поблизу Діброви.

21 серпня російські окупанти провели наступальні дії в районі Бахмута. Геолокаційні кадри від 20 серпня нібито показують, що окупанти просувалися на північний захід від Кліщіївки.

Російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Кліщіївки та Курдюмівки. Намагаються відновити втрачені позиції на північному фланзі Бахмута в районі Залізнянського, Василівки і Богданівки. Тривають бої.

Минулого тижня ЗСУ звільнили на Бахмутському напрямку та утримують панівні висоти на північному фланзі міста-фортеці, загнавши в пастку росіян.

Окупанти безуспішно намагалися просунутися в напрямку Авдіївки, а також поблизу Мар'їнки і Новомихайлівки. Міноборони РФ заявило, що українські війська вели наступальні операції вздовж лінії Авдіївка-Донецьк 21 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи в напрямку Роботиного та Малої Токмачки

21 серпня ЗСУ просунулися до центру Роботиного та на схід від населеного пункту. Здійснили новий наступ приблизно за 3 км на схід від Роботиного. Прогрес на схід від Роботиного, ймовірно, вказує на те, що українські Сили оборони подолали російські укріплення в цьому районі.

Захисники провели успішні бойові дії на південний схід від Роботиного та південніше Малої Токмачки. Російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на схід від Роботиного, але в населеному пункті ще тривають бойові дії.

Російські джерела стверджують, що українські війська посилили атаки на рубежі Роботине-Вербов і ведуть важкі бої в центрі Роботиного з підрозділами російської 810-ї гвардійської морської піхотної бригади (Чорноморський флот) і 503-го мотострілецького полку.

ЗСУ просунулися на лінію Роботине-Вербове та контролюють частину передових рубежів оборони Росії. Деякі російські джерела стверджували, що війська РФ залишили кілька позицій у районі Вербового.

Російські джерела стверджують, що українські воїни нібито продовжували здійснювати рейди на острови в дельті річки Дніпро та на східному (лівому) березі Херсонської області.

Російські сили продовжують стикатися з проблемами матеріально-технічного забезпечення, а російські чиновники посилюють заходи безпеки в Криму, що, ймовірно, сповільнює логістику РФ на півдні України.

Російська армія посилила заходи безпеки біля Керченського мосту та створила буферну зону для огляду кораблів. Зараз там очікують перевірки до 40 кораблів. Поряд із цивільними маневрують кораблі Чорноморського флоту і Прикордонної служби РФ.

Збройні сили України вже звільнили на Бахмутському напрямку 43 кв. км української території. Відчутне просування фіксують по південному флангу довкола Бахмута, заявила 21 серпня в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони досягли нових успіхів на фронті – карти війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути