пʼятниця, 19 серпня 2016 10:46

Сили АТО витіснили диверсантів із Богданівки, ворог використав танки

Сили АТО витіснили диверсантів із Богданівки, ворог використав танки
Фото: uapress.info

Минулої доби, 18 серпня, бойовики 73 рази обстріляли позиції українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксували на донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152-мм калібру, противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір'ї, під обстріли 122-мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському бойовики застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожий обстріл пошкодив 30 будинків - Аброськін

На маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку члени незаконних збройних формувань з гаубичної артилерії 122-го калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар'їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар'їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку.

Ворожу ДРГ відкинули в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На луганському напрямку артилерійським вогнем 122-мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове - Попасне. По позиціях у Золотому ворожий вогонь відкривали зі 120-мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали із застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Знову активізувалася повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано 7 прольотів БПЛА над позиціями українських військових.

Нагадаємо, у результаті артилерійського обстрілу в Донецькій області постраждала Вуглегірська ТЕС.

Зараз ви читаєте новину «Сили АТО витіснили диверсантів із Богданівки, ворог використав танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути