понеділок, 03 жовтня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шикарний підгон": російський "Солнцепек" поповнив запаси техніки ЗСУ

"Шикарний підгон": російський "Солнцепек" поповнив запаси техніки ЗСУ
Російська ВВС-1А "Солнцепек" з термобаричними снарядами.Фото: Getty Images

Українські захисники здобули важку вогнеметну систему (ВВС) "Солнцепек", що належала російським окупаційним військам.

Тепер техніка залпового вогню калібром 220-мм допоможе ЗСУ вибивати окупантів з українських територій. Про це повідомили Стратегічні комунікації ЗСУ в Telegram 3 жовтня. На якому з напрямків "затрофеїли" ВВС – не уточнюється.

"А це вже справді шикарний "підгон від кацапів". Справний, повністю робочий і заряджений ВВС "Солнцепек". Хіба тільки баки сухі, але хіба ж це проблема для наших козаків? Заправимо його сльозами кацапів і вперед", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вистачить на озброєння невеликої армії" – ЗСУ показали "російський лендліз" у Лимані

ВВС "Солнцепек" використовується для знищення легкої броньованої техніки, живих сил противника на відкритій місцевості, а також для руйнування фортифікаційних будівель шляхом потужного об'ємного вибуху.

Важка вогнеметна система перебуває на озброєнні військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту російської армії з квітня 2001 року.

За словами військових експертів, ВВС найбільш ефективна для застосування в гірських умовах. Ідеться про взаємне накладення повітряних ударних хвиль і їхнього багаторазового відбиття від навколишніх скель.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 3 жовтня становили 60 430 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 320 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб України. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Бахмутському напрямках.

Також ворог продовжує втрачати техніку.

Зараз ви читаєте новину «"Шикарний підгон": російський "Солнцепек" поповнив запаси техніки ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути