Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 17:27

"Сепари отримують в Україні продуктові набори" - військовий

"Сепари отримують в Україні продуктові набори" - військовий
"Хан" на позиції. Фото facebook

Бойовики стали ще більше нахабніти. Реагують на те, що відбулася ротація українських військових частин. Багато з них їздить на мирну територію України - отримують продуктові набори і навідують родичів.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий Геннадій із позивним "Хан", 3 роки перебуває в зоні АТО.

- Важко сказати, яка із точок зараз найгарячіша, бо за півгодини все змінюється. Обстріли тривають постійно, змінюються тільки калібри. Зараз бойовики почали нахабніти, бо відбулась ротація. Перевіряють готовність наших військових, розуміють тільки жорстоку мову війни.

Як у бойовиків відбувається ротація?

- Кожні 7 днів мають тижневий відпочинок. Робити в ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської обастей - Gazeta.ua) особливо нічого, тому приїздять на територію України, відпочивають, провідують родичів, отримують продуктові пайки як знедолені, а потім знову їдуть воювати проти нас. Це набирає масовий характер. Родичі сєпарів особливо і не приховують таких фактів. Кажуть, що то "заробітки" вахтовим методом.

Який настрій в українських військових?

- Девіз лишається такий: "Ми захистимо, але і ви ж щось робіть". Ми на війні третій рік і вже на межі, адже хочемо, щоб на мирній території були суттєві зміни. Ми боронитимемо нашу землю. Це наш вибір. Але ж мають бути зміни. Мир в Україні триває завдяки добровольцям, які підписали контракт. Але мають стати зі зброєю ще більше чоловіків, щоб не було соромно дітям і внукам розповідати про часи війни. Це не чиясь війна і не відстоювання якихось чужих інтересів. Це - захист народу і землі предків.

Скільки триватиме військовий конфлікт?

- АТО триває вже майже 4 роки - як Друга світова. В такому випадку треба, щоб Національна гвардія охороняла не депутатів, а йшла і нищила терористів. А Збройні сили мають застосовуватись виключно у війні. Визволити військовим шляхом Донбас, коли там щонайменше 25 тисяч найманців, поки нереально. На мою думку, якщо піти в різкий наступ, загине щонайменше 250 тисяч військових у вуличних боях в Донецьку і Луганську. Ніхто із політиків на такі жертви не піде.

Який вихід?

- Потрібно виходити із наявних обставин і створювати повноцінний кордон із ОРДЛО. Пропускати до України тільки після спеціальної перевірки. Без таких вимушених дій буде постійна загроза життю українців, теракти і вбивства визначних для України людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трупи сепарів заросли бур'яном" - волонтери відвідали військових.

Промзона в Авдіївці залишається найгарячішою точкою АТО. Відстань до позицій бойовиків сягає 200-300 м. Бойові зіткнення майже не припиняються. Постріли з автоматів і кулеметів відбуваються щохвилини. Бойовики вбивають за їжу, комплекст одягу і 7 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Сепари отримують в Україні продуктові набори" - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути