вівторок, 19 жовтня 2021 09:42

Сепаратисти відпустили місію ОБСЄ в Горлівці

Сепаратисти відпустили місію ОБСЄ в Горлівці
Автомобілі місії ОБСЄ в ОРДЛО / Getty Images

У понеділок, 18 жовтня, сепаратисти прибрали перешкоди, які заважали моніторинговій місії ОБСЄ вільно пересуватися Горлівкою на Донеччині.

Ідеться про ланцюг і замок, якими бойовики замкнули спостерігачів ОБСЄ на їхній базі. Про це йдеться в повідомленні на сайті місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео затримання російського окупанта Косяка

"О 15:40, 18 жовтня, команда місії зауважила, що навісний замок і ланцюг прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази місії в Горлівці й ці ворота відчинені. Перед будівлею спостерігачі бачили встановлений раніше намет, але не бачили там людей і транспортних засобів. Команда місії залишила базу для патрулювання і повернулася о 16:03", - ідеться в повідомленні місії.

Також там зауважують, що дії бойовиків суперечать мандату, адже місія має вільно патрулювати непідконтрольні Україні території ОРДЛО.

"Рішення ОБСЄ передбачає безпечний і надійний доступ місії на всій території України. Необмежений і безумовний доступ до всіх районів є критично важливим для ефективного моніторингу й звітування про безпекову ситуацію, а також для виконання інших передбачених мандатом завдань. Також маємо доповідати про будь-які обмеження свободи пересування місії чи інші обставини, що перешкоджають виконанню мандату", - ідеться в повідомленні.

МЗС України закликало Росію припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ на Донбасі. Відповідну заяву зробив речник МЗС Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти відпустили місію ОБСЄ в Горлівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути