середа, 18 жовтня 2017 09:35

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм
З лісосмуги в районі західної окраїни Саханка окупанти відкривали вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ВСУ південніше Водяного. Фото: РБК-Украина

Група "Інформаційного спротиву" повідомила про значну активізацію російських окупаційних військ на Донбасі.

За словами керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, фіксується застосування противником важких озброєнь.

"На північ від Пищевика, пара 120-мм мінометів окупантів стріляла не менше 10 хвилин по позиціях ЗСУ, супроводжуючи вогнем з кулеметів. У районі відвалів по південно-західній околиці Докучаєвська окупанти використовували для стрільби прямою наводкою штатну гармату БМП-1", - повідомив експерт в Facebook.

Крім того, на південний схід від Кам'янки сепаратисти застосували пару БМП-2, які в кілька заходів обстріляли передові позиції ЗСУ уздовж дороги Кам'янка - Верхньоторецьке з штатних 30-мм автоматичних гармат.

"В районі повітряного стовбура шахти Путилівська (Бутівка) і позицій в районі "Алмазов" - окупанти в ході обстрілу з станкових гранатометів і автоматичної стрілецької зброї позицій українських військ неодноразово пускали в хід 82-мм міномети типу 2Б14 "Піднос", вогонь вівся з лісопосадки і промислових майданчиків між станцією Донецьк-Північний і "Агро-Нафтою", - розповів Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Радіти кількості загиблих терористів неетично, але ми радіємо" - відео

Повідомляється, що з лісосмуги в районі західної окраїни Саханка окупанти відкривали вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ЗСУ південніше Водяного.

"82-мм міномети типу 2Б9 "Волошка" використовувалися противником при обстрілі позицій ЗСУ в районі на північ від Верхньоторецька (з позицій, замаскованих в районі на південний схід від ставки)", - передав він.

Також, противник застосував ЗУ-23-2 біля промзони Авдіївки.

"Обстріли вівся за схемою: передову вогневу групу окупантів, яка обстрілювали передові позиції ЗСУ з нейтральної смуги, прикриває мобільна ЗУ-23-2 (в основному, в період відходу з вогневих позицій)", - зауважив Тимчук.

Нагадаємо, на двох складах боєприпасів викрили військових-шахраїв

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли позиції ЗСУ "Волошками" 82 мм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути