середа, 18 квітня 2018 10:06

СБУ впіймала свідків перекидання "вагнерівців" у Сирію
9

СБУ допитала двох "вагнерівців"
Фото: СБУ
СБУ допитала двох "вагнерівців"
СБУ допитала двох "вагнерівців"
СБУ допитала двох "вагнерівців"
СБУ допитала двох "вагнерівців"

Співробітники СБУ допитали свідка перекидання військово-морськими силами Росії до Сирії найманців приватної армії "Вагнера".

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон, повідомила прес-служба СБУ.

"Одним із затриманих виявився громадянин України. Інший - громадянин РФ, який мав при собі військовий квиток із записом про нагородження за участь у військовій операції в Сирії", - повідомляється.

Колишній військовий РФ засвідчив співробітникам СБ України, що під час служби за контрактом у 2015-2017 роках на ракетному крейсері "Варяг" неодноразово брав участь у переправленні до Сирії бойовиків ПВК "Вагнер" із важким озброєнням та боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові на Донбасі збили безпілотник бойовиків - відео

"Служба безпеки України продовжує документування злочинів російських найманців на Донбасі, у Сирії та інших країнах для передачі матеріалів до українських та міжнародних судових інстанцій", - повідомляється.

Російські найманці, які воюють на боці сирійського диктатора Башара Асада, літають до Сирії таємними і переважно нічними рейсами. Ці рейси здійснює сирійська авіакомпанія Cham Wings.

Унаслідок удару очолюваної США коаліції 7 лютого в Сирії загинули і отримали поранення в загальній кількості майже 300 бійців пов'язаної з Кремлем приватної військової компанії "Вагнер", які взяли участь у вилазці на стороні сил президента Сирії Башара Асада.

7 лютого 2018-го американський телеканал CNN опублікував зняті з безпілотника кадри удару, нанесеного 7 лютого в провінції Дейр-ез-Зор міжнародною коаліцією на чолі з США з провладним силам в Сирії.

У МЗС РФ заявили про імовірну загибель 5 росіян в Сирії унаслідок авіаудару США.

Зараз ви читаєте новину «СБУ впіймала свідків перекидання "вагнерівців" у Сирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути