четвер, 29 листопада 2018 15:43

СБУ виклала переговори російських літаків під час атаки на українські кораблі

СБУ виклала переговори російських літаків під час атаки на українські кораблі
Діра в борту катера "Бердянськ" ВМС України / фото: IpNews

Співробітники СБУ отримали перемовини екіпажів російського літака СУ-30 і гелікоптера КА-52 з пунктами управління під час атаки на українські кораблі 25 листопада.

На аудіозаписах чути про використання некерованих ракет військовими РФ, повідомив заступник голови служби Олег Фролов.

"Ці перемовини не залишають жодного сумніву, що російське військове керівництво свідомо віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів", ‒ наголосив Фролов.

Наголосили, що українські кораблі стали мішенню, на якій російські вояки відпрацьовували свої навички застосування різних видів зброї.

"Українські військовослужбовці вижили дивом", ‒ підкреслив заступник голови СБУ.

Так, російський винищувач СУ-30 здійснив бойове застосування 2 ракет проти українських кораблів. 2 ракети випустив і розвідувально-ударний гелікоптер КА-52. Росіяни також застосували великокаліберне корабельне озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США: Росія переступила межу

"Вогонь вівся саме по рубці, де перебували українські моряки", ‒ зазначив Фролов.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ виклала переговори російських літаків під час атаки на українські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути