Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2017 11:50

Савченко визнала, що її списки полонених некоректні

Савченко визнала, що її списки полонених некоректні
Надія Савченко / фото: lb.ua

Народний депутат Надія Савченко заявила, що опубліковані нею списки полонених наразі є некоректними. Дані уточнюватимуться.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Списки мають бути доповнені, вони не є наразі коректними, оскільки інформація збиралася протягом 9 місяців, вона в основному вже застаріла. Її треба перевіряти, і всім світом зібрати це буде набагато легше. І я подам запити у відповідні силові структури, чи ведеться в кожному підрозділі, у кожній відповідній силовій структурі список втрат. І якими вони вважаються – зниклими без вісті чи загиблими, скільки з них отримали поранення. Далі я дам запити і співпрацюватиму, і до того співпрацювала, з Червоним Хрестом. У них є свій статут, вони за своїм статутом інформацію не розголошують, але вони долучають мою інформацію, і вони так само все роблять для того, щоб люди були обміняні, так само з ОБСЄ", - заявила Надія Савченко.

Нардеп вважає, що списки полонених мали бути надані усім світовим політикам, і в першу чергу "нормандській четвірці".

"Надалі справді ці списки повинен був Президент України направити всім президентам, їх треба було розповсюдити серед світових політиків і сказати, що це ті люди, поіменно, які йдуть по обміну в Мінських домовленостях, в першу чергу ці списки мають бути направлені "нормандській четвірці", і чому Росія досі не виконала ці умови. Списки не є точними на даний момент, але вони уточнюватимуться", - говорить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Савченко займається махновщиною. Це відповідає інтересам Росії"

10 січня Савченко опублікувала списки українців, які знаходяться в полоні або вважаються зниклими безвісти на окупованій території Донбасу і в РФ. Також списки містять прізвища осіб, яких вимагають видати бойовики ДНР і ЛНР. Пізніше вона оприлюднила нові списки, в яких, за її словами, уточнено дані.
Зараз ви читаєте новину «Савченко визнала, що її списки полонених некоректні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути