понеділок, 23 липня 2018 17:52

"Самовбивчий наступ" - боєць ООС розповів про ситуацію на Донбасі

"Самовбивчий наступ" - боєць ООС розповів про ситуацію на Донбасі
Війна на Донбасі: настав момент повномасштабного наступу. Фото: pogliad.ua

Українській армії на Донбасі діяти стало значно легше, проте говорити про просування сил ООС вперед ще зарано.

Керівництво українських силових відомств заявляє про готовність до активізації дій на Донбасі. В окупаційних адміністраціях та в Кремлі це сприймають як можливість розв'язати Москві руки. Про це розповів командир взводу 10-ї ОГШБР Гліб Бабич, передає ObozTV.

"І те саме, що відбувалося і раніше - розширення фронту, зміцнення позицій, забезпечення майбутніх просувань - тепер увійшло в систему", - відповів Бабич.

Коментуючи слова заступника міністра внутрішніх справ України Вадима Трояна про те, що всі сили МВС готові зайняти свої позиції в нині окупованому Донбасі і що Держприкордонслужба готова зайняти позиції на українсько-російському кордоні, Бабич відповів, що сподівається на це.

"Для штурму має зійтись дуже багато чинників. І зараз українські військові перебувають у стані підвищенної готовності через те, що з боку російських окупаційних військ виникають "реперні точки", які створюють для Росії сприятливі ситуації для здійснення самовбивчого кроку - переходу в повномасштабний наступ. Ось зараз, на мою думку, один з таких моментів. Я схиляюся до того, що ми швидше зараз максимально готові відбити наступ, ніж збираємося молодецьким ударом що-небудь зробити", - відповів Бабич.

Він також прокоментував заяву президента Петра Порошенка про небезпеку атаки Росії на маріупольському напрямі й підготовку до її відбиття.

"Цей напрямок завжди вважався одним з найбільш вразливих до атак. Там ми досить добре укріплені на всіх рівнях оборони, включаючи морську лінію. Так що нічого нового - "ах, ми почали готуватись до оборони Маріуполя!" - немає", - запевнив Бабич.

За словами Бабича, сьогодні в риториці Росії присутня пропагандистська теза про те, що "Україна відкрила ящик Пандори". Що, на думку Москви, розв'язує їй руки для певних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пройшла Дебальцеве, їхала на зустріч до коханого" - впіймали інструкторку бойовиків

"Це поведінка гопника, що звинувачує жертву, що саме вона його спровокувала піти на якісь дії", - резюмує Бабич.

Крім того, військовий наголосив, що почати звільнення Донбасу варто з окупованої Горлівки.

В Україні розпочалось серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Зараз ви читаєте новину «"Самовбивчий наступ" - боєць ООС розповів про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути