Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 01:05

Сайдік розповів, про що говорили на переговорах у Мінську

Сайдік розповів, про що говорили на переговорах у Мінську
Представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік: "У Мінську підтвердили бажання тиші на Донбасі". Фото: УНІАН

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що учасники робочої підгрупи з питань безпеки підтримали дотримання стійкого режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це він сказав у Мінську за підсумками переговорів ТКГ, повідомляє сайт ОБСЄ.

"За останні тижні кількість порушень режиму припинення вогню залишалося на нижчому рівні порівняно з ситуацією до відновлення перемир'я з нагоди різдвяних та новорічних свят наприкінці минулого року. Однак останнім часом кількість порушень дещо збільшилася", -сказав він.

У зв'язку з цим спецпредставник ОБСЄ поінформував, що забезпечення подальшого дотримання режиму припинення вогню стало головною темою відеоконференції робочої підгрупи з безпеки, яка відбулася 29 січня.

"Керуючись заявою ТКГ від 20 грудня минулого року, учасники робочої групи повторно підтвердили відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому режиму припинення вогню. При цьому вони ще раз наголосили "на необхідності віддання та дотримання відповідних наказів, включаючи необхідність дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню", - заявив Сайдік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали попередню дату "нормандської" зустрічі

Учасники підгрупи також обговорили питання, пов'язані з розведенням сил і засобів, відведенням важкого озброєння і розмінуванням. Також було обговорено питання необхідності ремонту ключових об'єктів цивільної інфраструктури та очищення підходів до пунктів пропуску від мін і рослинності.

Раніше прес-секретар екс-президента України, представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що українська сторона на переговорах в Мінську наголосила на порушенні Росією як стороною конфлікту узгодженого "різдвяного перемир'я" на Донбасі.

20 грудня в Мінську на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про встановлення новорічно-різдвяного перемир'я з опівночі 23 грудня, однак окупанти щодня порушують домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Сайдік розповів, про що говорили на переговорах у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути