пʼятниця, 09 червня 2017 09:55

Шахтарі Донбасу готуються до масових протестів - Тимчук

  "Шахтарі, які перебувають в неоплачуваних відпустках, все більш активно обговорюється питання організації масових акцій протесту на захист своїх прав", - Тимчук. Фото: donbass.ua
"Шахтарі, які перебувають в неоплачуваних відпустках, все більш активно обговорюється питання організації масових акцій протесту на захист своїх прав", - Тимчук. Фото: donbass.ua

Шахтарі окупованної частини Донбасу готуються до масових протестів. На акції можуть вийти гірники Донецька, Макіївки та Горлівки. Про це в своєму Facebook повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Серед населення тимчасово окупованої території Донецької області зростають протестні настрої, пов'язані з фактичним припиненням роботи основних вугільних підприємств у результаті "націоналізації", - написав він.

З урахуванням втрати ринку збуту на підконтрольній Україні території, вирішення проблеми в найближчій перспективі немає, зазначив Тимчук. Це призвело до затримок виплат пенсій і заробітної плати на підприємствах.

"Тому серед шахтарів, які перебувають у неоплачуваних відпустках, все активніше обговорюють питання організації масових акцій протесту на захист своїх прав (Донецьк, Макіївка, Єнакієве, Горлівка)", - зазначає нардеп.

Через відсутність фінансування планують скоротити 600 працівників структурного підрозділу "Донецькміськтепломережа", ДП "Донбасстеплоенерго" з 10 червня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія фактично забирає Донбас під свій протекторат - Клімкін

В окупованих районах Донецької області зафіксували загострення соціально-політичної обстановки. Проблеми викликали "націоналізація" підприємств і шахт. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Так, в Єнакієвому припинив роботу металургійний завод. Усі співробітники підприємства звільнені. Керівництво не виплатило працівникам вихідну допомогу і не відрахувало пенсійний внесок до Пенсійного фонду України.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі Донбасу готуються до масових протестів - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути