понеділок, 23 жовтня 2017 14:25

Розвідник ДНР "Циган" та його інформаторка попались на військовому шпіонажі

Розвідник ДНР "Циган" та його інформаторка попались на військовому шпіонажі
Терориста "Цигана" та інформаторку затримали під час передачі даних на підконтрольній українській владі території. Фото: rbc.ua

Спецслужби викрили агентурну мережу так званого "Розвідувального управління Республіканської гвардії ДНР" у районі проведення АТО.

Оперативники встановили, що мешканка Донеччини за завданням кураторів ДНР збирала таємну інформацію в одній з військових частин, дислокованій поблизу лінії розмежування. Про це інформує прес-центр СБУ.

"Жінка встановила контакти з військовослужбовцями та пропонувала за гроші передавати документи та дані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України. Терористи планували використати отримані відомості для диверсійних акцій та коригування вогневих ударів по українських позиціях", - йдеться у повідомленні.

Крім того, куратором інформаторки був "розвідник ДНР" на прізвисько "Циган", якому вона передала кілька другорядних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після арешту Павловського СБУ "шиє" держзраду співробітникам САП і НАБУ

"Він є бойовиком незаконних збройних формувань з 2014 року та має "нагороди" терористів за участь у бойових діях проти сил АТО у Слов'янську та донецькому аеропорту. Після отримання інформації про можливість заволодіти документом з грифом "таємно", терорист вирішив особисто перейти лінію розмежування", - повідомила спецслужба.

Терориста "Цигана" та інформаторку затримали під час передачі даних на підконтрольній українській владі території.

Повідомляється, що "Цигану" оголошено підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно інформаторки відбуваються відповідні процесуальні дії.

Нагадаємо, глава Парламенту Андрій Парубій повідомив, коли Рада проголосує за реінтеграцію Донбасу

Зараз ви читаєте новину «Розвідник ДНР "Циган" та його інформаторка попались на військовому шпіонажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути