Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2022 09:02

Розвідка Великої Британії назвала головну мету Росії у війні на цей момент

Розвідка Великої Британії назвала головну мету Росії у війні на цей момент
Росіяни не полишили намірів окупувати всю Донецьку область, щоб заявити про повне "звільнення" Донбасу. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Попри ефект нещодавніх наступів українських сил основною метою Росії в Україні залишається наступальна операція на Донбасі.

Основними напрямками наступу на Донбасі для ворога залишаються Авдіївка під Донецьком і район в 60 км на північ навколо Бахмута. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії в Twitter 5 вересня з посиланням на свої розвіддані.

"Хоча Росія домоглася найбільшого успіху на цій ділянці, її сили досі просуваються тільки приблизно на 1 км на тиждень в напрямку Бахмута", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області

За даними союзників, політичною метою операції на Донбасі залишається захоплення всієї Донецької області, що дозволить Кремлю оголосити про "звільнення" Донбасу. Однак російські сили неодноразово порушували терміни для досягнення цієї мети.

Українська влада заявила, що російським силам наказали завершити цю "місію" до 15 вересня цього року.

"Малоймовірно, що сили доб'ються цього, що ще більше ускладнить плани Росії з проведення референдумів з питання про приєднання окупованих територій до Російської Федерації", – додали у британському Міноборони.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявляли про плани захопити територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка Великої Британії назвала головну мету Росії у війні на цей момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути