неділя, 13 січня 2019 16:13

Розстріл автобуса під Волновахою: сьогодні 4 роки з часів трагедії

Розстріл автобуса під Волновахою: сьогодні 4 роки з часів трагедії
12 загиблих та 18 поранених. Рівно чотири роки тому, 13 січня 2015-го, бойовики здійснили кривавий теракт під Волновахою / фото: Повернись живим

4 роки тому, 13 січня 2015-го, бойовики здійснили теракт під Волновахою.

Російські найманці обстріляли український пункт пропуску "Градом", влучивши у рейсовий автобус "Златоусівка – Донецьк". Загинуло 12 загиблих та 18 поранених, пише фонд Повернись живим.

Бойовики ДНР майже відразу визнали, що вчинили теракт. Проте, дізнавшись про кількість жертв, почали заперечувати свою провину. Обстріл вівся з тимчасово окупованого Докучаєвська: швидше за все, окупанти хотіли зняти черговий брехливий ролик та розраховували, що захисники України стрілятимуть у відповідь. За даними ЗМІ, наймолодшій із загиблих було усього 14 років. Найстаршому чоловіку було 60 років – Анатолій Карпов із Шахтарська помер у лікарні.

Генеральна прокуратура України визнала подію терористичним актом. Усі матеріали розслідування передані українській делегації, що представляє Україну в міжнародному суді ООН у Гаазі, як доказова база російської агресії проти України, також матеріали отримає прокурор ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вежа Донецького аеропорту пережила 234 дні обстрілів

В 2017 році в окупованому Докучаєвську з'явилися листівки з вибаченням за цей теракт. При цьому на листівках зазначається, що обстріл зробили "ополченці Докучаєвська". І заклик "Волноваха, вибач за вбивство".

Безпека військових пошуковиків на непідконтрольній Україні території умовна. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів учасник гуманітарної місії "Чорний тюльпан" Ігор Слюсар.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл автобуса під Волновахою: сьогодні 4 роки з часів трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути