Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 10:39

Розповіли, що робити з причетними до "референдумів" окупованих Криму і Донбасу

Розповіли, що робити з причетними до "референдумів" окупованих Криму і Донбасу
Крим і Донбас в окупації: що потрібно робити з винуватцями. Фото: Апостроф

Україна має порушувати кримінальні справи проти тих громадян, які були задіяні в організації "виборчого процесу" у Криму.

У свою чергу, пропозиція заступника керівника Центральної виборчої комісії Андрія Магери позбавляти громадянства учасників так званого "референдуму" ЛДНР не є політичною заявою. Про це розповів голова комітету виборців Олексій Кошель, передає "Обозреватель".

За словами Кошеля, нинішнім надзвичайно ліберальним ставленням до злочинців Україна, в першу чергу, шкодить сама собі.

"У багатьох країнах світу існують різні обмеження виборчих прав громадян. Тому цілком логічно позбавляти права голосувати осіб, які брали участь у незаконних референдумах", - вважає Кошель.

Активіст зазначив, що нині набагато важливіше порушувати кримінальні справи проти причетних до "референдуму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни, подивіться їм в очі" - скільки дітей стало сиротами внаслідок війни

"Наприклад, в окупованому Криму більше 100 000 громадян брали участь в організації псевдовиборів Володимира Путіна. Це члени виборчих комітетів, так звані партійні агітатори, так звані спостерігачі тощо. Ці громадяни повинні знати, що у випадку, якщо вони перетинають лінію розмежування з Україною, їх вже будуть чекати правоохоронці з наручниками. На мою думку, не треба цього боятися, навіть коли мова йде про таку величезну кількість людей, оскільки у цих громадян є вибір: або служити Путіну, або відчувати себе вільним громадянином України", - додав Кошель.

Житель окупованого російськими бойовиками Новоазовська розповів, як РФ проводила "референдум". За словами військового-очевидця Володимира, він бачив, як до міста заходили російські колони.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що робити з причетними до "референдумів" окупованих Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути