четвер, 22 листопада 2018 13:24

Розкрили схему, як Росія фінансує терористів на Донбасі

Розкрили схему, як Росія фінансує терористів на Донбасі
Ватажки і бізнесмени з окупованих територій на Сході України переводять гроші в Південну Осетію. Фото: з відкритих джерел

Ізольований і розбитий війною анклав у Кавказьких горах став таємним фінансовим вузлом для російської тіньової імперії в Чорному морі.

Кремль роками фінансує цілу низку проросійських так званих "республік" в Україні, Грузії та Молдові. Його мета дуже амбітна – відновити російський вплив і не дозволити регіону зблизитися із Заходом. Про це пише Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбас прибули вантажівки з "гуманітарною допомогою" з РФ

Журналісти провели власне розслідування і викрили існування таємної банківської системи. Управління нею відбуваються з Південної Осетії, грузинського регіону, який не контролює офіційний Тбілісі. Ця система обходить всі бар'єри, такі як санкції США та ЄС.

Ватажки і бізнесмени з окупованих територій на сході України переводять гроші в Південну Осетію. А звідти вони спрямовуються в Росію. Про це розповів неназваний чиновник, який знає про систему. Гроші потім використовуються для оплати пального, будівельних матеріалів та інших товарів, які Росія доставляє на окуповані українські території. Схема працює і в зворотному напрямі, дозволяючи бойовикам продавати щось на території Росії.

Видання пише, що фінансові ниточки між Кремлем і так званими "республіками" на сході України проходять через вулицю Сталіна у Цхінвалі у Південній Осетії. Тут діє інститут, заснований 3 роки тому під назвою "Міжнародний розрахунковий банк", який проводить фінансові трансакції для російських бойовиків у так званих ДНР і ЛНР. Торгівля між Росією та окупованими територіями на Донбасі за перше півріччя поточного року склала понад $150 млн. Всі платежі пройшли через платіжний центр у Південній Осетії. Осетинська так звана "податкова" служба стверджує, що щонайменше 146 ТОВ цьогоріч підтримували ділові зв'язки з проросійськими бойовиками в Україні.

На "коронацію" ватажка ДНР прибула еліта "русского мира". ЗМІ бойовиків повідомляють, що на подію прибули близько тисячі людей. З'явилися і російські окупанти, у тому числі "голова" Криму Сергій Аксьонов.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили схему, як Росія фінансує терористів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути