Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 14:02

Росіяни катували, били і гвалтували чоловіків і жінок - екс-полонена

Росіяни катували, били і гвалтували чоловіків і жінок - екс-полонена
Українку показово били в центрі Донецька. Фото fakty.ua

Косметолог із Ясинуватої Ірина Довгань розповіла, як проросійські бойовики повністю розграбували її будинок, влаштували лінчування на площі Донецька, а також про побиття, катування і зґвалтування.

"Були люди, які допомагали українським військовим, що стояли на блокпостах. У хлопців не було ні взуття, ні одягу, дуже раділи, коли привозили харчі і кавуни. Одного разу на блокпосту бойовиків нашого водія зупинили і він всю інформацію про мене виказав. Десяток бойовиків на трьох автомобілях зупинились біля мого будинку. Винесли все цінне і в кімнаті доньки знайшли національні атрибути із Євро-2012. Мене почали бити і вимагати гроші. Віддала практично все, навіть людські гроші, які давали на волонтерство", - розповідає екс-полонена.

Жінку заарештували і кілька днів катували, щоб виказала спільників.

"Через якийсь час увійшли п'ять чи шість чоловіків кавказької зовнішності, між собою говорили не російською мовою. Постійно били і знущались. Роздягали, роздягалися переді мною, говорили, що будуть мене ґвалтувати. Один молодий хлопець у навушниках раптом знайшов скрін зі сторінки у фейсбуці одного з присутніх. У тому пості було про прибуття людей східної зовнішності, як вони приїхали в аеропорт на початку червня. Я зробила скріншот, хотіла показати своїй двоюрідній сестрі, яка не вірила, що в Донецьку буряти і кадирівці. Цей чоловік, коли побачив себе на фото, дуже рознервувався, почав кричати, що я за ним шпигувала. Він дістав з кишені пістолет, я лежала на підлозі, почав стріляти в підлогу і прострелив мені вухо".

Потім жінку повезли на центральну вулицю в Донецьку і поставили до стовба.

"На грудях у мене була табличка, що я "каратель" та "фашистка", що я вбиваю дітей. Жінки били мене ногами, кулаками, били по голові, по вухах. Була літня жінка, яка прийшла зі спеціальною палицею, нею вона била мене по голові і по плечах. Загалом я стояла біля цього стовпа досить довго. Обстановка постійно змінювалася. Під'їхала машина з написом "Аллах акбар", вийшли чоловіки у камуфляжі, які розмовляли іншою мовою. Це були чеченці, один із них сказав: "Розійдіться, я зараз прострілю їй колінну чашечку". Всі розійшлися в боки. Це був дуже страшний момент, він цілився дуже добре, а я підстрибувала і кричала із жаху. Тоді він вистрелив мимо і всі сміялися. Мене продовжили бити жінки, потім молодь, що проїжджала повз на машині, фотографувалися на моєму тлі, двоє хлопців і дівчата фотографувалися. Була жінка, яка з багажника машини дістала помідори і вдавлювала їх мені в очі – так їй хотілося виразити ненависть до мене. Той чоловік кавказької зовнішності, що на фотографії зі мною біля стовпа, мав розвагу: розганявся і бив мене ногою в груди. У нього була гарна спортивна підготовка і я летіла кілька метрів".

Найстрашніший момент під час полону було згвалтування чоловіка.

"Під час мого допиту привезли чоловіка, били і знущались. Його сусідка зателефонувала і сповістила бойовиків. Коли його гвалтували чеченці, то це були найжахливіші моменти мого полону. Дуже страшно кричав, а потім його виволокли кудись із камери".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові постійно були на Донбасі.

Українська армія за останні кілька місяців взяла багато територій під свій контроль на окупованому російськими найманцями Донбасі. Сили АТО звільнили Травневе, Гладосове, Верхньоторецьке, Новоолександрівку і Катеринівку в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни катували, били і гвалтували чоловіків і жінок - екс-полонена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути