субота, 06 липня 2024 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни поклали 5 тис. своїх військових заради захоплення кварталу в Часовому Ярі

Росіяни поклали 5 тис. своїх військових заради захоплення кварталу в Часовому Ярі
Російські окупанти зайняли певну частину міста Часів Яр. Фото: t.me/landforcesofukraine

Російські окупанти зайняли певну частину міста Часів Яр.

Вони зайшли в ті руїни, що самі спричинили і несуть чималі втрати. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що "ворог тисне" і продовжує проводити активні бойові дії на різних напрямках, але Сили оборони тримаються і дають адекватну відсіч ворогу.

Говорячи про ситуацію в місті Часів Яр (Донецька область), Волошин зазначив, що минулої доби було зафіксовано понад 250 обстрілів з різних видів озброєння. Ворог зайняв певну частину мікрарайону міста і поніс чималі втрати.

"Там противник близько 5 тис. поклав за час операції по взяттю одного чи півтора кварталу Часового Яру. Російські матері і дружини мають знати, що їхніх 5 тис. чоловік не повернеться додому, бо намагалися взяти певний район населеного пункту", - наголосив речник ОСУВ "Хортиця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові показали жахливі кадри зруйнованого росіянами Часового Яру

Він зазначив, що цікаву техніку було знищено підрозділом 24-та окремої механізована бригада імені короля Данила за допомогою дронів - ворожу самохідну установку "Тюльпан".

Волошин також пояснив слова головнокомандувач ЗСУ Олександра Сирського, який днями сказав про збільшення лінії активного фронту. Речник ОСУВ "Хортиця" зазначив, що йдеться про Торецький напрямок, бо там противник намагається проводити активні бойові дії, здійснюючи обстріли із різних видів озброєння та авіації

За його інформацією, противник там намагається проводити активні бойові дії і здійснює обстріли з різних видів озброєння, а також з авіації по населених пунктах. Зокрема, це і Шуми, і Нью-Йорк, і безпосередньо Торецьк. Залізне, Північне і Південне.

"Тому, малося на увазі, що ворог намагається зі сторони Горлівки якраз на Торецькому напрямку в сторону Костянтинівки штурмувати позиції наших військових. Звісно, що він переважає там піхотою та застосовує також артилерію та авіацію", - зазначив Волошин.

Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках.

Кількість бойових зіткнень по лінії фронту зросла до 83. Українські захисники рішуче стримують натиск окупаційних військ та завдають ворогу значних втрат, повідомив ввечері 6 липня Генштаб ЗСУ.

Від систематичних бомбардувань ворожої авіації потерпає Харківщина.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни поклали 5 тис. своїх військових заради захоплення кварталу в Часовому Ярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути