понеділок, 22 лютого 2021 17:22

Росіяни набиратимуть нових заручників через Медведчука

Росіяни набиратимуть нових заручників через Медведчука
Росія не має позиції щодо запроваджених по Медведчуку санкцій. Фото: 5 канал

Росія не запроваджуватиме санкції проти України через рішення РНБО проти бізнесу кума Путіна Віктора Медведчука та його дружини.

Навіть прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков висловив лише занепокоєність, каже Gazeta.ua політолог Віталій Кулик.

"Деякі фахівці, які в курсі того, що твориться в російських владних колах, говорять про ескалацію на фронті та збільшення кількості заручників. Після цього росіяни "запропонують" нам вихід: обов'язкове переформатування "Мінська" із включенням Медведчука в переговорний процес", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові вбили українського воїна. Ще один поранений

На думку Кулика, ЗСУ готові до зростання військової напруги.

"У нас нема стратегії протидії Росії. Такої, яка не поглиблювала б конфлікт. А рятувальні фрази, озвучені Резніковим, викликають настороженість. Але санкції проти путінського кума були необхідні. Активи Оксана Марченко купила за період 2014-2015 років", - підсумовує експерт.

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021-го. Воно неминуче. Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни набиратимуть нових заручників через Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути