четвер, 23 грудня 2021 21:26

Росія відправила на окупований Донбас нову "гуманітарку" - Україна відповіла

Росія відправила на окупований Донбас нову "гуманітарку" - Україна відповіла
Відсутність законних підстав унеможливила його обов'язкове оформлення представниками прикордонних і митних органів України. Фото: сайт окупантів

Росія незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 105-й "гумконвой".

У МЗС України висловили рішучий протест та надіслали ноту, йдеться у коментарі, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичного відомства.

"23 грудня РФ укотре проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України та без її офіційної згоди, з порушенням законодавства, умов та модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила так званий гуманітарний конвой", - йдеться у повідомленні.

Переміщення відбулося через непідконтрольну уряду України ділянку державного кордону, через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган". Відсутність законних підстав унеможливила його обов'язкове оформлення представниками прикордонних і митних органів України.

"Російському зовнішньополітичному відомству надіслали ноту протесту із вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України", - додали в українському МЗС.

25 листопада РФ незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 104-й так званий "гумконвой". МЗС України також надіслало ноту протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Росія відправляє "гумконвої" на територію, контрольовану бойовиками, із серпня 2014 року. Українські прикордонники й представники міжнародних організацій не мають доступу до їх перевірки, вони можуть оглядати вантажівки тільки візуально. Такі "гумконвої" часто містять вантаж військового призначення, технічні засоби розвідки й радіостанції.

Росія нарощує війська й техніку на кордоні й хоче далі просунутися на територію України. Країна-агресор перекинула до українського кордону майже 100 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила на окупований Донбас нову "гуманітарку" - Україна відповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути