Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 18:37

Росія нав'язує паспорти жителям окупованих територій

Росія нав'язує паспорти жителям окупованих територій
Денісова повідомила, що РФ намагається роздавати паспорти. Фото: ПетрГУ

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей майже 600 тис. українських громадян отримали паспорти РФ.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила про це під час зустрічі з послом Данії в Україні Оле Егбергом Міккельсеном, передає Укрінформ.

"Звернула увагу на той факт, що Росія продовжує, а останнім часом навіть прискорює, свою політику масового видавання паспортів за спрощеною системою українським громадянам на непідконтрольних уряду територіях України. Зокрема, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей паспорти отримали майже 600 тисячі українських громадян. Це чиновники органів місцевої влади, учителі, лікарі. Діють за принципом: якщо ти не отримуєш паспорт, то не працюєш", - повідомила Денисова.

У Криму окупанти змушують учителів, інших працівників шкіл і членів їхніх сімей реєструватися на "тренувальне всеросійське онлайн голосування на виборах до Держдуми Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ розповіли, скільки жителів Донбасу отримали громадянство

"Педагогів зобов'язують підтверджувати факти реєстрації скриншотами. У разі невиконання цієї процедури окупаційна влада погрожує їм звільненням. Переконана - це здійснюється задля подальшої реалізації суб'єктності Криму в складі РФ", - вказала Денисова.

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим візитом керівництва та депутатів партії "Єдиної Росії" до тимчасово окупованих Російською Федерацією територій у Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росія нав'язує паспорти жителям окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути