субота, 02 жовтня 2021 09:23

Російські найманці накрили з мінометів Авдіївку

Російські найманці накрили з мінометів Авдіївку
На передовій зафіксували 14 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Фото: focus

1 жовтня на Донбасі російські окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, п'ять разів ворог застосував заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Біля Новозванівки та Новоолександрівки бойовики стріляли з мінометів 120-го калібру та великокаліберних кулеметів.

З мінометів 120-го калібру окупант двічі обстріляв Авдіївку. У результаті були пошкоджені житлові будинки та прилегла територія. Втрат серед цивільного населення немає.

Позиції українських захисників поблизу Лебединського потрапили під обстріл з гранатометів різних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчарувався в ідеях терористів: оприлюднили відео допиту бойовика, який здався ЗСУ

Поблизу Луганського ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а поблизу Водяного, що на Приазов'ї, та Новолуганського - гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В напрямку Кримського російсько-окупаційні війська вели вогонь із мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Луганщині зафіксували проліт ворожого безпілотника, ймовірно"Орлан-10", з перетином лінії розмежування. На Донеччині за допомогою безпілотника противник скинув гранатометні постріли біля Первомайського.

В районі Нью-Йорка ворог вів обстріл з великокаліберних кулеметів, застосував БпЛА та скинув ВОГ-17 (осколкову гранату).

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

30 вересня російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті ворожого обстрілу загинув український військовий, ще один – отримав вогнепальне поранення.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дозволив військовим у зоні бойових дій на Донбасі знову стріляти у відповідь у бойовиків РФ без погодження з керівництвом. Залужний наказом позбавив військових потреби заповнювати зайву документацію. Командирам дозволили застосовувати все доступне озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці накрили з мінометів Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути