Ексклюзиви
субота, 30 липня 2022 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська армія приречена на поразку – генерал

Російська армія приречена на поразку – генерал
Росія намагається швидко поповнити свої війська. Фото: Генштаб

Росія сама прирікає на поразку свою армію, намагаючись швидко поповнити виснажені війною з Україною війська.

Зусилля Москви, націлені швидко компенсувати втрати, погано позначаться на успіхах російської армії в майбутньому. Про це заявив колишній командувач американських військ в Європі, генерал армії США у відставці Марк Гертлінг, пише Newsweek.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В російську армію вербують нових добровольців з Бурятії – ISW

"Як всі знають, якщо реконструкція/регенерація підрозділів, які зазнали великих втрат, відбувається поспіхом або неправильно, це експоненціально шкодить моральному духу і бойовим можливостям. Це набагато більше, ніж нефункціональна логістика, прирікає армію на провал", – пояснив.

У Смоленській області Росії пенсіонери Федеральної служби виконання покарань почали отримувати дзвінки з пропозиціями вирушити у "відрядження" на Донбас. "Відрядження" пропонують поки без натиску.

Російська Федерація намагається набрати найманців з країн Центральної Азії, ув'язнених та представників віддалених регіонів. Активно розгортають кампанію під гаслом "від кожного суб'єкта федерації по батальйону". В її рамках Кремль зобов'язав кожен з 85 російських регіонів, включно з Кримом і Севастополем, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону "добровольців" для участі у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія приречена на поразку – генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути