вівторок, 16 серпня 2016 16:28

Росію може зупинити превентивний удар - ізраїльський військовий

Росію може зупинити превентивний удар - ізраїльський військовий
Ізраїльський інструктор нової бригади швидкого реагування Національної гвардії Цві Арієлі

Не можна давати ворогу безперешкодно готуватися до наступу.

Про це Gazeta.ua сказав ізраїльський інструктор нової бригади швидкого реагування Національної гвардії Цві Арієлі.

"Колону, яка перетнула кордон України з Росії, може зупинити ракетний комплекс "Точка-У". Може зупинити превентивний удар. Зброї у Росії більше. Велика армія зазвичай перемагає маленьку. Якщо в тієї немає сильного управління. А його в українській армії поки що нема. Нам треба діяти розумніше. Росія накопичує війська. Є розвіддані, є ракети "земля-земля". Але, на жаль, ми даємо концентрувати сили. Діємо тільки другим номером. А це прямий шлях до поразки. Ніхто не каже, що треба атакувати цілі на території Росії. Накопичення військ відбувається і на захоплених ділянках. Їх ніхто не атакує. Бояться спровокувати наступ. Але ж наступ буде в будь-якому випадку. Ми ж бачимо, що раз на кілька місяців вони атакують. Віджимають шматок землі, потім знову все затихає. Отже, треба діяти. Не можна давати ворогу на 100% бути готовим до наступу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ Росії із Криму заблокують 300 українських спартанців - нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук

Військовий вважає, що всі українські підрозділи треба зробити мобільнішими.

"Якщо немає грошей на виготовлення сучасних бронетранспортерів, забезпечте у великій кількості легкими слабко броньованими платформами. Поставте на них "птури" (протитанкова керована ракета), зенітні установки, кулемети. Це недорого. Замість одного КрАЗу можна купити у британської армії абсолютно офіційно десятки машин. Хоч і не нових. Коли машина їде, в неї дуже важко влучити", - вважає Цві Арієлі.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безглуздими і цинічними. І доручив перевести в посилену бойову готовність підрозділи, розташовані вздовж лінії фронту та на кордоні з окупованим Кримом.

Зараз ви читаєте новину «Росію може зупинити превентивний удар - ізраїльський військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути