середа, 20 березня 2019 18:30

Росіяни засвітили на Донбасі новітню зброю

Росіяни засвітили на Донбасі новітню зброю
Росіяни підігнапи техніку для знищення беспілотників США. Фото рос сайти

На окупованому Донбасі моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала новітні російські системи радіоелектронної боротьби.

Аналітики InformNapalm припускають, що РЕБ росіяни використовують у боротьбі не тільки проти ЗСУ та й американських безпілотників, пише Укрмілітарі.

Безпілотні апарати США RQ-4B Global Hawk постійно розвідують ситуацію в небі над окупованими територіями. Вони оснащені сучасною системою розвідки та спостереження HISAR (Hughes Integrated Surveillance & Reconnaissance). Мають радар SAR/MTI та інфрачервоні сенсори. Дані передаються зі швидкістю до 50 Мбіт/с.

"6.03.2019. БПЛА СММ малого радіуса дії виявив автоматизовану станцію перешкод Р-330Ж "Житель" на автомобілі "КамАЗ-4310" і комплекс радіоелектронної боротьби "Тирада-2" неподалік від населеного пункту Південна Ломуватка, 60 км на захід від Луганська", - пишуть в Укрмілітарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На всі смаки: ЗСУ сьогодні отримають велику партію військової техніки

Р-330Ж "Житель" - це російська автоматизована станція РЕБ. Виявляє, пеленгує сигнали джерел радіовипромінювання на частотах 100–2000 МГц. Також створює перешкоди для переносних та мобільних станцій "ІНМАРСАТ" та "ІРІДІУМ".

"Тирада-2" - російська система орбітального придушення. Призначена для виведення з ладу супутників зв'язку. Росіяни почали розробляти її у 2001 році, але оприлюднили інформацію у 2017.

В мережі показали відео випробувань тактичних ракетних комплексів "Точка У" військовими ЗСУ.

Дальність ведення вогню такого ракетного комплексу становить 120 кілометрів, повідомили в прес-службі ООС.

"Відповідно до Мінських домовленостей, яких Україна послідовно дотримується, таке озброєння, як тактичні ракетні комплекси "Точка У", знаходяться у районах відведення на великій відстані від лінії зіткнення. Це й недивно, адже дальність ведення вогню такого ракетного комплексу складає 120 кілометрів", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни засвітили на Донбасі новітню зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути