Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2024 15:32

Росіяни втратили тисячі людей у Часовому Яру - ЗМІ

Росіяни втратили тисячі людей у Часовому Яру - ЗМІ
Росія домоглася просування великою ціною. Фото: 24 ОМБр ім. короля Данила

За три місяці атак на Часів Яр Донецької області росіянам вдалося захопити мікрорайон "Канал".

При цьому вони втратили тисячі людей, пише Forbes.

"За наявними даними, з початку кампанії в Часовому Яру російські військові втратили 99 000 осіб. І хоча не всі вони загинули в Часовому Яру і навколо нього, але безумовно значна частина загинула", - йдеться у повідомленні.

Генерал австралійської армії у відставці Мік Раян каже, що хоча Росія домоглася певних успіхів, але це далося їй величезною ціною.

"Витративши стільки життів заради такої незначної вигоди, Росія, схоже, втратила свій останній шанс завдати вирішального удару по Україні в цій війні", - вказав він.

Ймовірно, на фронті збережеться тенденція останніх кількох місяців. Російські війська просуватимуться вперед, зазнаючи величезних втрат у людях і техніці. Українські війська при цьому зазнають набагато менших втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований росіянами Часів Яр на Донеччині показали з висоти пташиного польоту

Український гарнізон у Часовому Яру не припиняє битися. Оборонні позиції на західному боці каналу легше захищати, бо перед безпосереднім наступом на українські позиції росіяни мусять спершу перейти канал. Цей маневр незручний, хоч і не неможливий.

Втриматися у місті допомогло те, що у середині квітня адміністрація президента США Джо Байдена відновила постачання боєприпасів в Україну.

"Українській обороні допомогло й те, що внаслідок важких втрат російські полки та бригади слабшають. Це відбувається тому, що темпи втрат змушують Москву спішно відправляти на фронт нові війська без належного керівництва, підготовки та спорядження", - пише Forbes.

Раян каже, що Росія не може створити якісніші та більші сили, які могли б проводити масштабніші наступальні операції.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 5 липня склали 548 580 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1110 загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втратили тисячі людей у Часовому Яру - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути