середа, 18 травня 2022 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили по Луганщині: є загиблі, дитина у реанімації
5

На Луганщині росіяни здійснили 15 артилерійських атак протягом 18 травня.

Чотири людини загинули, заявив у середу голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. У реанімації Дніпра борються за життя 15-річної дитини з Гірського, яка позавчора після обстрілу населеного пункту окупантами отримала травму нирок.

"Майже щодня гине мирне населення, втрачаємо житловий фонд, промисловість. Росія хоче нав'язати Луганщині життя без людей, будинків, заводів, а тому знищує все на своєму шляху. Вчора у Привіллі біля річки Сіверський Донець знайшли двох загиблих людей із ушкодженнями у вигляді мінно-вибухових травм. Також надійшла інформація про втрачені життя у Золотому та Попасній. Крім того, вчора осколкове поранення нанесене жителю Сіверськодонецька", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинки палали цілими вулицями: окупанти випалюють Гірську громаду

Вчора вдень росіяни вкотре відкрили вогонь по об'єднанню "Азот": пошкоджено одну із адмінбудівель та прохідну.

Майже щодня гине мирне населення
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Майже щодня гине мирне населення
Майже щодня гине мирне населення
Майже щодня гине мирне населення
Майже щодня гине мирне населення

"Руйнувань зазнали 12 багатоповерхівок, у декількох з них згоріли квартири та дах. Також полум'ям були охоплені торговельні павільйони міста. По селам Попаснянської громади вчора завдано ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35. Пошкоджень багато. Із виявлених - будинки в Золотарівці, Комишувасі, Врубівці, а також у місті Гірське", - додав Гайдай.

Для авіаційної підтримки наступальних дій агресор зосередив у Луганській області близько 15 вертольотів, намагається вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сіверськодонецьк.

У Луганській області залишків газу в магістральних трубах вистачить ще на два місяці. Зараз газом забезпечені лише п'ять населених пунктів. Також в області частково поновили мобільний зв'язок, але немає централізованого водопостачання. В Лисичанську подекуди є електрика.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили по Луганщині: є загиблі, дитина у реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути