пʼятниця, 29 липня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вбили частину полонених "азовців" в Оленівці – Білецький

Росіяни вбили частину полонених "азовців" в Оленівці – Білецький
Окупанти заявили про загибель 53 українських полонених. Фото: скріншот з відео

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області.

Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький у Telegram. Так прокоментував заяву окупантів про загибель українських військовополонених нібито внаслідок удару ЗСУ по колонії.

"Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину", – написав він.

Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт".

"Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше – дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни. Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві попрощалися із бійцем "Азова" Євгеном Черкезом: фото, відео

Також, від імені Азовських підрозділів, він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

"Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані", – запевнив військовий.

В'язницю в Оленівці, де тримали захисників Азовсталі, підірвали саме росіяни, стверджує також екскомандир "Азова" Максим Жорін в Тelegram. Точних даних щодо жертв поки що немає, але "точно є загиблі та поранені", стверджує він.

"Моя особиста думка – це зробили хворі російські під*раси. Самі підірвали казарму з нашими полоненими. Причини та логіки тут немає – вони просто **бнуті тварини", – прокоментував Жорін.

Джерела "Української правди" в Головному управлінні української розвідки повідомили, що зафіксовані артилерійські удари росіян у напрямку Оленівки. Атака по колонії була саме з боку окупантів, переконують вони.

Інше джерело повідомило, що днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар.

"Це був барак, у якому були бійці "Азова". Їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу. Ми ще не могли зрозуміти, чому", – сказав співрозмовник.

Уранці 29 липня російська пропаганда заявила про обстріл колонії в Оленівці військами Збройних сил України. Пропагандисти стверджують, що нібито ЗСУ "прицільно били по бараках, де утримуються полонені українські військові". Кількість убитих, кажуть бойовики, зросла до 53, ще 75 отримали поранення. За словами росіян, ЗСУ вдарили по колонії, щоб убити полонених, які "почали свідчити". Про що саме "показання" – невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вбили частину полонених "азовців" в Оленівці – Білецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути