Ексклюзиви
середа, 25 січня 2023 10:17

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росіяни вагаються використовувати у бою свій новітній танк "Армата" – британська розвідка

Росіяни вагаються використовувати у бою свій новітній танк "Армата" – британська розвідка
Російські танки Т-14 "Армата" навряд чи виявляться боєздатними в Україні, вважає британська розвідка. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Росія підготувала невелику партію своїх найновіших танків T-14 "Армата" до залучення на фронті, що стане першим бойовим використанням цієї моделі в Україні.

Однак військові вагаються їх використовувати через сумніви щодо їхнього технічного стану. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 25 січня.

За даними розвідки країни, останніми місяцями дислоковані російські війська неохоче приймали перші виділені танки Т-14, оскільки машини знаходилися в дуже поганому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть піти місяці і навіть роки – ЗМІ про швидкість передачі танків Abrams Україні

"Неясно, які саме аспекти техніки викликали таку реакцію, але протягом останніх трьох років російські офіційні особи публічно описували проблеми з двигуном Т-14 та тепловізійними системами", - йдеться у повідомленні.

У розвідці нагадали, що ще 2021 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу охарактеризував запланований на 2022 рік серійний випуск цих танків лише як "дослідно-промислову" партію.

"Тому малоймовірно, що будь-які розгорнуті танки Т-14 будуть відповідати звичайним стандартам для того, щоб нова техніка вважалася боєздатною", – підкреслили союзники.

У британській розвідці вважають, що Росії насправді не вигідно і ризиковано починати застосовувати на полі бою свій новітній танк Т-14 "Aрмата".

Аналітики нагадали, що танк "Армата" росіяни розробляли 11 років. Але встановлені терміни неодноразово зривалися. Врешті заплановані обсяги скоротили, надходила інформація про проблеми з виробництвом.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вагаються використовувати у бою свій новітній танк "Армата" – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути