вівторок, 19 квітня 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни в Маріуполі збирають дані про загиблих і зниклих

Росіяни в  Маріуполі збирають дані про загиблих і зниклих
ФСБ веде інформаційну війну, використовуючи пабліки по Маріуполю. Фото: t.me/polkazov

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що всі чат-групи, Telegram-канали та Facebook-пабліки стосовно пошуку рідних, встановлення пошкоджень тощо перебувають під адмініструванням так званих волонтерів терористичної ДНР.

За його словами, фактично вони під контролем російських агентів ФСБ. Про це він повідомив у Telegram.

У таких групах розміщують "непрофесійні" відео з роздачею гуманітарної допомоги, де присутні "ввічливі" російські військові. Таким чином агенти пішли в інформаційну атаку всередині України, формуючи позитивне тло для окупантів.

Крім того, вони нав'язують користувачам думку про вину української влади та українських захисників.

"Користуючись найбільшим попитом серед родичів, вони закликають здійснювати пошук рідних через інформаційні ресурси так званої ДНР та Росії, надаючи відповідні посилання", - зазначив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: російських військових замінюють на найманців із терористичної ДНР

Для такого пошуку людям необхідно надати власні персональні дані, зокрема, про поточне місце перебування. Також дані про особу, яку шукаєш, включно з її останнім місцем перебування.

Водночас радник мера наголосив, що ані пошук, ані допомога не працюють. Таким чином загарбники збирають та аналізують персональні дані для подальшої фільтрації в Маріуполі, спроб залучити до співпраці та організації ефективних інформаційно-психологічних операцій.

"В Росії та її сателітах немає волонтерів у цивілізованому розумінні. Це завжди або бюджетники, або агенти ФСБ. До того ж сам Донецьк відчуває велику гуманітарну кризу з постачання води та їжі. Тому походження "гуманітарки" зрозуміле", - наголосив Андрющенко.

Російські окупанти відкрили доступ для мирних жителів до житлового сектора Лівобережного району Маріуполя, щоб вони змогли зібрати речі. Однак їх зобов'язали надіти білі стрічки, якими загарбники позначають себе, щоб використовувати цивільне населення як "приманку" для українських снайперів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни в Маріуполі збирають дані про загиблих і зниклих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути