понеділок, 15 лютого 2021 15:17

Росіяни стягують техніку на заборонену територію

Росіяни стягують техніку на заборонену територію
Росія готує підступну провокацію. Фото: Крим.Реалії

На Станично-Луганському та Щастинському напрямках передислоковують найманців 2-го армійського корпусу бойовиків.

Дата проведення можливих провокацій запланована напередодні засідання ТКГ, повідомляє Gazeta.ua Дмитро Снєгирьов, співголова громадської організації "Права справа".

Таким чином намагаються звинуватити Україну в порушенні взятих на себе зобов'язань.

Провокації готують поблизу КПВВ Станиця Луганська та заблокованого бойовиками пропускного пункту місто Щастя.

Передислокацію спостерігають поблизу контрольованої ЗСУ зони біля Щастя. Росіяни розташувалися на території дитячого оздоровчого табору на березі річки Сіверський Донець. Окупанти перетворили заклад на базу накопичення та підготовки розвідувальних підрозділів 2-го армійського корпусу гібридних сил РФ. Напередодні росіяни завезли туди солдатів на 3 військових вантажних автомобілях "Урал". Це свідчить про можливу ескалацію напруженості в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна цікава, коли починаються бої - ветеран АТО

"Варто зауважити, що накопичування живої сили та техніки відбувається в самому Луганську на території колишньої комунальної установи, що розташована за адресою вулиця Кулика. Звідти 7-10 хвилин їзди до Станиці Луганської. Поблизу самого міста, окупованого селища Михайлівка, Станично-Луганського району спостерігають накопичення живої сили ворога. Все це відбувається на тлі проведення командно-штабних навчань ворога", - каже Снєгірьов.

Протягом тижня російські гібридні війська проводили навчання на територіях поблизу селищах Бугаївка Перевальського району, селища Мирне та Круглик, Лутугинського району Луганщини. Залучили важку бронетехніку та артилерію калібру більшого за 120 мм. Після того як ГО "Права справа" опублікувала ці дані, їх підтвердили ОБСЄ та самі бойовики

Власне передислокація та можливе загострення відбувається на тлі заяв президента РФ Володимира Путіна про те, що РФ не покине території Донбасу.

"Тобто фактично дана вказівка на загострення військового протистояння. У такий спосіб тиснуть на Україну, щоб змусити її визнати російський сценарій врегулювання конфлікту", - говорить експерт.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що за жодних обставин не покине Донбас.

У цьому він запевнив під час зустрічі з представниками російських ЗМІ.

"У мене перед очима стоять деякі люди, які отримали травми та каліцтва, особливо діти. Донбас ми не кинемо, не зважаючи ні на що", – зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни стягують техніку на заборонену територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути