Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2018 09:24

Росіяни щомісяця проводять ротацію на Донбасі: є докази

Росіяни щомісяця проводять ротацію на Донбасі: є докази
Росіяни щомісяця проводять ротацію на Донбасі Фото:zn.ua

Ротація російських регулярних військ на Донбасі відбувається щомісяця приблизно в одні й ті самі дні, а саме: з 24 по 27. У цей період фіксуються колони, що йдуть із Луганська у напрямку РФ, і навпаки.

27 квітня 2018-го в Луганську в районі старої об'їзної дороги було зафіксовано проходження 2 колон бойовиків. О 7:24 перша колона, яка налічувала 7 вантажних автомобілів та автомобіль супроводу, повернула зі старої об'їзної дороги на вул. Оборонну, на виїзд із міста. Через 5 хв. у складі 6 вантажних автомобілів пройшла друга колона бойовиків, повідомляє співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов у Facebook.

У свою чергу, у звіті СММ ОБСЄ повідомлялося, що у непідконтрольних уряду районах, а саме на аеродромі на південно-східній околиці Луганська члени патруля Місії бачили скупчення важкої бронетехніки бойовиків.

25 травня 2018-го о 2:10 у районі трикотажної фабрики було зафіксовано рух колони бойовиків у складі автомобілів Урал. 27 травня 2018-го о 9:00 у тому ж районі була зафіксована колона із 10 вантажних автомобілів Урал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки заводів росіяни вивезли з окупованих територій Криму й Донбасу - цифра

26 червня о 12:45 на в'їзді до Луганська з Краснодонського напрямку була зафіксована колона із 7 вантажівок, 5 легкових автомобілів і мікроавтобуса Газель.

Нещодавно місцеві джерела аналітичного відділу ГІ "Права Справа" зафіксували рух автобусів із боку Росії через Краснодон до Луганська, а звідти до місць безпосереднього базування.

Зараз отримана інформація про розташування у районі тимчасово окупованого села Жовте окремих підрозділів 594 ОМСПОП ВВ МВС РФ. Свого часу більше 200 військовослужбовців полку брали участь у бойових діях на території Чеченської Республіки Ічкерія.

Ідентифікувати та зафіксувати переміщення російських військових дуже важко. Вони мають легенди прикриття. Розпізнати росіян і російську техніку вдається за допомогою місії ОБСЄ.

Свого часу була оприлюднена інформація, що в районі тимчасово окупованого м. Ровеньки Луганської області розквартировано підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 200 осіб. Крім живої сили, зафіксовано присутність 7 одиниць РСЗВ "Град", 3 зенітні установки, 2 БМП та 4 БТР. Примітно, що після появи цієї інформації бойовики не пустили представників ОБСЄ до Ровеньків.

"11 березня 2018-го в ефірі телеканалу "112 Україна" мною була озвучена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про передислокацію важкої бронетехніки бойовиків у районі окупованого с. Бугаївка Перевальського району Луганської області, а також оприлюднені місця її постійного зберігання.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що 13 березня на основі даних повітряного спостереження виявлено наявність 15 одиниць, ймовірно, буксируваної артилерії неподалік населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська).

Крім того, була оприлюднена інформація щодо наступних навчань бойовиків, які мали розпочатися 12 березня на території так званих "лутугинських таборів".

13 березня в районі "лутугинських таборів" місія ОБСЄ зафіксувала 18 танків, 19 одиниць буксируваної артилерії, 6 одиниць самохідної артилерії, а також приблизно 90 броньованих машин військового типу в районі населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська) та 31 танк (невстановленого типу) поблизу населеного пункту Круглик (31 км на південний захід від Луганська).

Російські війська та місцеві бойовики, використовуючи режим припинення вогню, активно перегруповуються й активізують ресурси матеріального забезпечення.

8 серпня бойовики 44 рази порушили режим тиші, у тому числі двічі із важкого озброєння. Загинув 1 український військовий, 3 - отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни щомісяця проводять ротацію на Донбасі: є докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути