Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2022 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалили наступ у бік Покровського

Росіяни провалили наступ у бік Покровського
Росіянам не вдалося просунутися в напрямках Верхньокамʼянського та Івано-Дарʼївки. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагалися встановити повний контроль над Вуглегірської ТЕС, але не вдалося.

Також загарбники провалили спроби просунутися в напрямку Покровського. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

На Словʼянському напрямку ворог обстрілював райони 18 населених пунктів, зокрема Долини, Дібровного, Богородичного та Норцівки. Провів повітряну розвідку безпілотним літальним апаратом біля Великої Комишувахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни наступають на трьох напрямках: карта бойових дій розвідки Великої Британії

На Краматорському напрямку противник застосував ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Донецьке, Стародубівка, Закітне, Сіверськ, Григорівка, Краматорськ, Званівка, Івано-Дар'ївка, Виїмка та Спірне. Поблизу останнього окупанти завдали ще й авіаудару.

Усі намагання ворога просунутися в напрямках Верхньокамʼянське та Івано-Дарʼївка українські захисники звели нанівець. Окупанти відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Нью-Йорк та інші. З авіації вдарив біля Берестового, Білогорівки, Покровського і Веселої Долини.

Російський наступ на Донбасі, імовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута. Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW). Окупанти продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська й Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалили наступ у бік Покровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути