Ексклюзиви
неділя, 29 січня 2023 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни посилюють наступ на Бахмут не силами "вагнерівців" – ISW

Росіяни посилюють наступ на Бахмут не силами "вагнерівців" – ISW
Сили оборони України відбивають безперервні штурми ворога в районі Бахмута з весни 2022 року. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовослужбовці російської армії, ймовірно, замінюють виснажені сили найманців з приватної військової компанії "Вагнер", щоби посилити наступ на Бахмут в Донецькій області.

Це місто росіяни намагаються "взяти" вже декілька місяців. Про посилення наступу там силами регулярної армії РФ повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

"Сили ПВК "Вагнер" в районі Бахмута не досягли значних успіхів після захоплення Соледара (за 15 від Бахмута. – Gazeta.ua). Підрозділи російської армії наразі беруть участь у боях за Бахмут з метою активізації російського наступу", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атакують просто в лоб" – офіцер ЗСУ розповів подробиці боїв на Донбасі

Аналітики посилаються на кадри бойових дій, опубліковані 20 січня. За їхніми оцінками, вони вказують на те, що повітряно-десантні війська РФ діють навколо Бахмута, оскільки на них видно російську БМД-4М – нішеву механізовану техніку. Така використовується виключно десантниками.

В ISW зазначили, що міністерство оборони РФ дедалі частіше повідомляє, що російські повітряно-десантні війська діють у районі Бахмута з початку січня 2023 року. Це вказує на те, що російські війська посилюють або замінюють "вагнерівців".

Після перекидання додаткових сил росіяни, ймовірно, не вичерпали свого наступального потенціалу в районі Бахмута, вважають фахівці.

25 січня у Збройних силах України заявили, що наші Сили оборони відійшли від Соледара задля збереження життя особового складу. Українські захисники виконали основне завдання: не дали ворогу прорватись на Донецькому напрямку, кажуть у ЗСУ.

Ситуація в Донецькій області дуже сильно загострилася. Під вогнем терористів перебувають селища Вугледарської громади, Авдіївка та Бахмут. Терористи активізували масовані обстріли з півдня, розповів голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посилюють наступ на Бахмут не силами "вагнерівців" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути