неділя, 29 січня 2023 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в атаку біля 16 населених пунктів: чим все завершилося

Росіяни пішли в атаку біля 16 населених пунктів: чим все завершилося
Упродовж доби українська авіація чотири рази вдарила по районах зосередження загарбників. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 28 січня, українські військові відбили атаки окупантів в районах 16 населених пунктів на сході.

Також захисники продовжили завдавати втрат ворогу. Лише впродовж доби українська авіація чотири рази вдарила по районах зосередження загарбників, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 29 січня.

За даними командування, ракетники та артилеристи Сил оборони уразили:

– два пункти управління;
– склад боєприпасів ворога;
– станцію радіоелектронної боротьби;
– дві позиції протиповітряної оборони;
– шість районів зосередження живої сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини

Атаки росіян захисники відбили в районах таких населених пунктів: Діброва і Білогорівка Луганської області. Ямполівка, Верхньокам'янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар'їнка, Побєда і Вугледар на Донеччині.

Водночас противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп'янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено", – додали в Генштабі.

27 січня президент Володимир Зеленський вкотре подякував воїнам, які тримають оборону на Донеччині. Заявив, що ситуація там – надзвичайно гостра. Зокрема, під Бахмутом та Вугледаром.

Окупанти "свідомо і методично" знищують ці міста і села навколо них артилерією, авіацією, ракетами, підкреслив президент.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в атаку біля 16 населених пунктів: чим все завершилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути