Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2023 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не здатні успішно наступати на фронті – британська розвідка

Росіяни не здатні успішно наступати на фронті – британська розвідка
Британська розвідка пояснила чому, росіяни не здатні успішно наступати на фронті. Фото: eastnews.ua

Війська Російської Федерації не здатні успішно наступати на фронті під час війни проти України.

21 вересня минув рік з дня оголошення російським диктатором Володимиром Путіним про так звану часткову мобілізацію, яка у 2022 році передбачала призов близько 300 тис. російських резервістів для служби і війни в Україні, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"15 вересня 2023 року голова комітету Держаної думи Росії з питань оборони і колишній генерал Андрій Картаполов підтвердив, що мобілізований особовий склад зобов'язаний служити увесь час так званої спеціальної воєнної операції (у РФ так називають повномасштабну війну проти України – Gazeta.ua)", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики показали свіжі карти боїв

Визнавши всю суворість поточної ситуації на фронті, він також сказав, що під час служби видається неможливим здійснити ротацію персоналу з їхньої операційної зони.

"Імовірно, що відсутність регулярної ротації підрозділів з бойової служби є одним із найбільш важливих факторів, що сприяють низькому моральному духу росіян і нездатності російської армії проводити підготовку високого рівня від початку вторгнення. Брак такої підготовки посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій", – наголошує британська розвідка.

Аби мати сили для відновлення наступу в Україні, Росія може зважитися на новий раунд мобілізації. Західні союзники очікують цього від РФ, заявив директор стратегічного об'єднаного штабу Канади генерал-майор Пол Превост на слуханнях комітету з оборони Палати громад.

У РФ та на окупованих територіях України очікується чергова хвиля мобілізації. Цього разу окупанти планують загнати до свого війська від 400 тис. до 700 тис. чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не здатні успішно наступати на фронті – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути